Gardul unei case are un impact estetic foarte puternic si de foarte multe ori are si un rol functional deosebit. Inintial, constructia gardului pare a fi relativ simpla, insa odata ce descoperi diversitatea uriasa de optiuni pe care le ai la indemana, lucrurile se complica destul de mult. Poti alege lemn, plastic, metal, piatra, pvc si o multime de alte materiale care evidentiaza mii de modele.

Ce trebuie sa ai in vedere la constructia gardului?

Daca iti doresti un gard fix si robust vei avea nevoie de o autorizatie de constructie, indiferent ca este vorba despre un gard cu sau fara fundatie. Singurele situatii in care nu ai nevoie de autorizatie sunt cele in care gardul este format din panouri mobile sau este natural.

Daca ai obtinut autorizatia, pot decide care va fi aspectul si structura gardului. Optiunile sunt incredibil de multe si de interesante.

Alegerea materialului pentru gard

Materialul este primul si cel mai important criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi. Cle mai populare garduri sunt cele din lemn, in conditiile in care ofera eleganta, sunt practice si de multe ori nu sunt costisitoare. Lemnul nu este un material foarte dificil, insa are nevoie de atentie in timp, fiind necesar un tratament aplicat an de an. In cazul in care este neglijat, acesta poate sa fie afectat de umezeala si distrus.

Daca ideea unui gard din lemn nu te incanta, poti miza pe garduri metalice, cu aspect elegant si clasic sau pentru garduri din beton. De asemenea, exista optiunea gardurilor din piatra, din tabla, caramida, prefabricate si o multime de alte materiale. Aproape orice material solid poate sa fie introdus in structura unui gard, atata vreme cat arata bine si se integreaza cu peisagistica gradinii.

Alegerea stilului pentru gard

Daca s-a luat decizia asupra materialului, trebuie sa se decida stilul gardului. Se poate opta pentru garduri moderne, din lemn, metal si beton sau se pot alege gardurile rustice sau clasice. Cei cu imaginatie foarte bogata pot gasi solutii inedite si creative, pline de culoare si personalitate.

Cu putina ambitie si o informare corecta, oricine poate sa construiasca un gard. Ceea ce este foarte important insa, este alegerea unor materiale care sa reziste foarte bine in timp, sa se integreze perfect cu mediul inconjurator si sa asigure o functionalitate sporita. Scopul gardului este acela de a proteja si de a oferi confort vizual, asadar, daca isi atinge aceste scopuri si rezista mult timp, este solutia perfecta.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...