Daca vrem sa avem grija de mediul inconjurator, este extrem de important sa reciclam plasticul. Iar cand vine vorba de sticle de plastic de care nu mai avem nevoie, cea mai buna metoda de a le recicla este de a le transforma in ghivece de flori.

In randurile de mai jos vei gasi cateva informatii utile care te vor invata sa realizezi ghivece suspendate din pet-uri pentru flori sau pentru rasaduri.

Treaba nu este deloc complicata. Ia sticla si tai-o in doua. Partea de sus, cu capacul pus, o intorci invers pentru a fi asezata cu capacul in jos. Pune pamant in aceasta parte a sticlei, iar apoi planteaza florile. In asemenea ghivece iti sugeram sa plantezi flori care nu cresc prea mult si care nu ocupa mult volum, pentru a putea fi sustinute corespunzator.

Pentru un plus de culoare, le poti decora cu fel si fel de vopseluri sau le poti imbraca in materiale textile sau in hartie colorata.

Un model interesant de ghiveci de flori realizat din pet este cel in forma de lebada. Usor si rapid de confectionat, dar mai ales ieftin, ghiveciul-lebada va arata minunat in curtea sau in interiorul casei tale, oferind un farmec aparte intregului decor.

Pentru realizarea acestui ghiveci, ai nevoie de o sticla de plastic de 5 litri, o bucata de sarma de grosime medie, nisip, ipsos, 2 plase metalice cu ochiuri patrate, o bucata de material taiat in fasii lungi si inguste sau o bucata de tifon si, nu in ultimul rand, de vopsea colorata, preferabil neagra si orange.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Taie o parte din pet-ul de plastic si pune-o deoparte. In pet-ul ramas, pune nisip pana acoperi aproape toata capacitatea si incepe sa dai forma gatului lebedei prin introducerea sarmei in dop si implantarea ei in nisip. Sarma indoaie-o pana ajunge sa capete forma literei S, in asa fel incat sa arate cat mai mult cu gatul unei lebede adevarate. Apoi, aplica un strat de ipsos pe sticla si adauga in partile laterale ale sticlei cele doua bucati de plasa metalica, care vor deveni aripile lebedei. Imbraca gatul si capul lebedei folosind fasiile de tifon sau de material pana cand ajungi la o forma cat mai realista.

Dupa uscarea completa a ipsosului,lebada poate fi pictata in zona ochilor cu negru si in zona ciocului cu orange. Ultimul pas consta in aruncarea nisipului din sticla.

Voila! Ai obtinut un ghiveci de flori cu adevarat original!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...