Fie ca va mutati intr-o casa noua, sau planuiti sa va renovati locuinta de la A la Z, trebuie sa fiti foarte atenti la instalatia electrica. Daca instalatia electrica nu face fata la toti consumatorii pe care ii aveti deja si considerati ca ar trebui sa o imbunatatiti sau chiar sa o inlocuiti, sunt o serie de lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte.

De exemplu, cand este absolut necesara inlocuirea instalatiei electrice? La cine ar trebui sa apelati? Care ar fi costurile, materialele necesare si durata aproximativa a unui astfel de proiect?

Pentru inceput, sa spunem ca ati achizitionat niste electrocasnice noi, un aparat de aer conditionat, o masina de spalat, un cuptor electric sau orice altceva care necesita un circuit electric separat pentru a asigura siguranta in exploatare. In acest caz, este foarte indicata inlocuirea completa a instalatiei vechi.

Nu este neaparat necesara dislocarea circuitelor vechi din pereti, dar ar fi bine sa apelati la un electrician sau la o firma specializata pentru a vedea care sunt exact necesitatile dumneavoastra. Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt:

  1. Intocmirea Proiectului

Inainte de instalarea unei noi instalatii electrice interioare este mai mult decat indicata intocmirea unui proiect care sa respectve normativele in vigoare. Toti consumatorii existenti ar trebui sa comunice cat mai eficient cu panoul de control si mai mult decat atat, trebuie luate in calcul si diverse scenarii posibile, cum ar fi adaugarea de noi consumatori pe viitor.

Daca vreti doar sa modificati instalatia veche din casa dumnevoastra, tot ar trebui sa consultati un specialist pentru a fi siguri ca instalatia electrica respecta normativele care sunt in vigoare, si nu apar probleme neprevazute.

  1. La cine ar trebui sa apelati?

Este de la sine inteles ca un proiect de instalatie electrica precum si manopera trebuie intocmita de o persoana sau firma autorizata si specializata in acest domeniu. Acestia ar trebui sa stie exact cate aparate, prize, becuri si intrerupatoare doriti sa conectati la sistemul electric, pentru a determina care este solutia optima pentru cerintele dumneavoastra.

  1. Cam cat ar costa Instalatia Electrica?

Costurile unui astfel de proiect depind foarte mult de complexitatea si numarul aparatelor care urmeaza sa fie conectate prin sistemul electric. De exemplu, o instalatie electrica simpla intr-o garsoniera poate costa intre 500 si 1000 lei, iar pentru un apartament cu 3 camere pretul ar fi aproximativ 2500 lei. Desigur, preturile variaza foarte mult in functie de cerinte, complexitate si suprafata locuintei.

In ceea ce priveste durata, un asftel de proiect poate dura 5-6 zile pentru un apartament cu 2-3 camere, iar pentru o casa poate dura peste o saptamana, insa depinde strict de disponibilitatea persoanei sau firmei cu care lucrati.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...