Stilul rustic aduce mereu in atentia oamenilor ideea de simplitate si de conectare cu natura. Chiar daca suntem din ce in ce mai evoluati, cu siguranta radacinile ne magnetizeaza si ne dorim sa fim cat mai apropiati de stramosii nostri. Asta este explicatia pentru care foarte multi oameni aleg sa isi amenajeze incaperile intr-un stil rustic. Bucataria este una dintre cele mai abordate incaperi atunci cand vine vorba despre acest stil, in primul rand pentru ca ofera o diversitate foarte mare de modele si de idei si in al doilea rand pentru ca permite o combinatie perfecta intre rustic si modern.

Ce poate fi rustic si ce poate fi modern intr-o bucatarie?

Partea rustica poate sa fie preluata de pereti, de piesele de mobilier, de geamuri si de ce nu, de accesorii. Se pot alege stiluri romanesti, italiene sau britanice si se pot cauta tot felul de nuante interesante, cu o singura conditie: sa fie naturale. De regula, stilul rustic atrage materiale naturale si interesante:

  • Caramida. Cateva caramizi zidite pe unul dintre peretii bucatariei pot avea un impact incredibil, chiar daca sunt doar de decor.
  • Lemn. lemnul masiv poate fi instrumentul perfect pentru mobilierul rustic si se poate integra de minune in cadrul rafturilor pentru vase sau in cadrul meselor si al scaunelor.
  • Piatra. Chiar si piatra isi poate gasi cu succes locul intr-o bucatarie rustica.

Atunci cand te orientezi spre un astfel de stil nu neglija accesoriile, care trebuie sa fie extrase parca din secolul trecut: perdele, cutite, tocatoare sau pahare, toate pot fi alese in stil rustic.

Atunci cand se trece la partea moderna, lucrurile sunt evidente. Electronicele si electrocasnicele moderne pot prelua rolul de a integra bucataria in prezent. Un frigider elegant, un aragaz dotat cu tot felul de tehnologii moderne si o hota performanta isi vor aduce aportul in amenajarea bucatariei rustice-moderne. De asemenea, geamurile pot fi foarte mari si luminoase, integrandu-se bine in modern si mici alte instrumente destinate bucatariei.

Partea frumoasa la acest stil este faptul ca iti ofera o multime de libertate in ceea ce priveste amenajarea. Exista atat de multe idei ce pot fi combinate si exista atat de multe posibilitati, incat tot ceea ce ai nevoie este timp pentru informare si pentru a pune in practica cele mai interesante variante.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...