Violetul este o culoare cu multiple semnificatii, fiind ideala drept culoare predominanta in dormitor. Conform regulilor feng shui, este o culoare a prosperitatii si a bogatiei, dar si un puternic simbol al pasiunii. Aceasta culoare este folosita adeseori in camerele fetelor si a femeilor, insa poate sa fie parte si din camerele reprezentantilor seului tare.

Inainte de a decide amenajarea dormitorului cu o astfel de culoare predominanta, este bine sa se stie cateva lucruri despre ea.

Lucruri interesante despre mov

De-a lungul istoriei, a fost o culoare asociata cu regii, luxul si bogatia. Este o culoare a emotiilor, insa in acelasi timp poate fi perceputa drept o culoare asociata cu indiferenta si nepasarea.

In principiu, este ideala pentru dormitor pentru faptul ca poate sa calmeze fricile si agresivitatea. Beneficiile sale continua prin favorizarea dezintoxicarii organismului si intarirea sistemului imunitar. Foarte multe persoane considera ca movul este o culoare care poate sa purifice, atat la nivel spiritual, cat si fizic.

Printre lucrurile interesante despre mov mai putem enumera si :

  • este culoarea purtata de cardinali;
  • Este reprezentativa pentru zodia fecioarei. De regula, fecioarele sunt persoane melancolice, fiind asociate cu o nuanta de lila care denota acelasi tip de traire.
  • Este gasita destul de rar in natura, ceea ce o face sa fie foarte pretioasa.

Cu ce poate sa fie asortata aceasta culoare

Exista multe culori cu care movul se potriveste de minune. Evident, este ideal in incaperile albe sau gri, insa poate sa se integreze foarte bine si in incaperi cu rosu, maro, roz, verde, galben sau albastru. Nu toate aceste culori sunt complementare, insa impactul oferit de combinatii de acest fel este unul foarte puternic.

Cum poate sa fie folosita culoare in decorul dormitorului?

Avem de a face cu o culoare puternica, asadar, chiar daca este folosita, trebuie sa se evite exagerarea. Intr-un dormitor de fete, spre exemplu, poate sa fie folosita pe unul dintre pereti, in timp ce toti ceilalti pot avea culoarea alba. Daca se opteaza pentru toti peretii in culoarea mov, intreaga incapere poate sa devina apasatoare. De asemenea, se poate folosi si pentru accesorii precum pernele sau piesele de mobilier, sau pentru lenjeria de pat. Niciodata nu trebuie sa fie folosita in mod exagerat. Spre exemplu, este de evitat un dormitor cu pat mov, mobila mov si pereti mov.

Fiind o culoare a regilor si a luxului este bine sa fie consumata cu moderatie, iar rezultatele pe care le ofera vor fi excelente.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...