Bucataria este spatiul in care toti oamenii isi pregatesc mancarea. Multi dintre noi folosesc aceasta incapere si pe post de living, servind ceea ce au pregatit si luandu-si cateva momente de relaxare. Tocmai de aceea, mobilierul din bucatarie trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa ofere tot confortul.

Daca ai o bucatarie de dimensiuni reduse, insa iti doresti totusi un coltisor in care sa incapa toata familia si care sa asigure o doza puternica de relaxare, ideea unei banchete de bucatarie, sau coltar, asa cum este cunoscuta popular, poate fi mai mult decat atractiva. Nu trebuie sa alegi acel model traditional din lemn, cu tapiterie inflorata, pe care il stii din apartamentul parintilor. Exista zeci de modele extrem de interesante care sunt atat fixe, cat si extensibile si care vin la pachet cu o multime de avantaje.

Cum alegi bancheta de bucatarie?

Inainte de a pleca la cumparaturi, este bine sa stii care sunt criteriile pe care trebuie sa le iei in considerare la alegerea banchetei:

  • Tipologie. Exista mai multe variante din care poti alege: varianta clasica, in forma de L, varianta in forma de U, daca ai o bucatarie generoasa sau diverse modele rotunde si extensibile. De regula, este bine sa alegi tipologia in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie si in functie de numarul de persoane care urmeaza sa foloseasca bancheta.
  • Dimensiuni. Bancheta de bucatarie este o piesa fixa de mobilier, asadar dimensiunile trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie. Ia-ti o marja de 3-5 cm atunci cand faci masuratorile, in asa fel incat sa lasi usa sau geamul sa se deschida sau inchida fara probleme. Tot la dimensiuni trebuie sa amintim de sezut. Acesta trebuie sa fie la aceeasi inaltime cu scaunele din bucatarie, in asa fel incat sa se ajunga usor la blatul mesei.
  • Materialul din care este realizata. Atat structura piesei de mobilier, cat si tapiteria, sunt foarte importante. Evident, cele mai cautate tipuri de coltare sunt cele realizate din lemn masiv, insa se poate opta si pentru pal melaminat sau alte materiale folosite in ultima vreme in amenajarile interioare. In ceea ce priveste tapiteria, aceasta poate sa fie realizata dintr-o panza de foarte buna calitate, piele ecologica, vinil sau chiar lemn.
  • Accesoriile incluse si spatiile de depozitare. In momentul in care cumperi un coltar trebuie sa gandesti practic. Asigura-te ca are suficiente scaune si daca ai o bucatarie mica, suficient spatiu de depozitare pentru a te ajuta sa economisesti spatiu.

Ideile de coltare sunt extrem de numeroase, asadar, daca stii care sunt nevoile pe care le ai, poti descoperi variante perfecte.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...