Desi gabioanele sunt gandite, adeseori, cu rol practic, acestea au inceput sa fie din ce in ce mai des solutii ornamentale excelente. Daca nu ai auzit pana acum de termenul de gabioane, trebuie sa stii ca sunt acele garduri construite din plasa si piatra, folosite la stabilizarea terenurilor, a malurilor s a raurilor.

Imaginatia pasionatilor de design a transformat gabioanele in mult mai mult decat niste simple stabilizatoare. Cutiile metalice care in mod normal sunt umplute cu pietre au inceput sa fie uplute si cu alte materiale ( lemn, frunze, scoici, etc ) si sa fie folosite pe post de garduri excelente pentru gradina sau chiar pe post de mobilier de gradina.

De ce sa optezi pentru gabioane in gradina?

Exista cateva motive suficient de convingatoare :

  • Este o solutie eleganta si unica. Cel mai probabil vei fi singura persoana din intregul cartier care are un astfel de gard sau mobilier de gradina realizat in acest fel. Partea buna este ca, indiferent ca alegi gabioane cu piatra sau cu alte materiale, estetica este excelenta.
  • Montajul este simplu. Un alt mare avantaj este faptul ca nu necesita un montaj greoi, pe care sa nu il poti aborda in regim propriu. Cu putina atentie poti sa instalezi de unul singur aceste gabioane, fara niciun fel de probleme.
  • Este o varianta rezistenta in timp. Metalul si piatra pot rezista fara probleme zeci de ani de zile. In cazul in care ceva se intampla cu ele, desi pare foarte greu de crezut, pot fi inlocuinte imediat.
  • Este o solutie naturala de amenajare a gradinii, care tine departe mucegaiurile si ciupercile. Daca alegi un gard de beton, spre exemplu, risti mai mult sa intampini aceste probleme.
  • Este o varianta relativ ieftina, asta daca nu se ia in considerare manopera ce poate scoate destul de multi bani din buzunar.

Ce poti face cu gabioanele?

Cel mai bine este sa te intrebi ce nu poti face. Evident, poti face garduri, care mai de care mai interesante. Peisagistii din intreaga lume le folosesc si pentru terasarea gradinilor, pentru piese de mobilier de gradina si suport pentru gradinile verticale.

Este adevarat ca manopera este una migaloasa si daca alegi sa platesti pe cineva pentru montaj, s-ar putea sa scoti ceva bani din buzunar. Este la fel de adevarat ca aceste constructii se muta destul de greu, insa rezultatele pot face totul sa merite, mai ales daca ai o imaginatie bogata si gandesti elemente de design atractive.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...