Daca analizam istoria designului, fie ca vorbim despre design interior, design exterior, design vestimentar, peisagistic sau orice alt tip de design, descoperim ca cele mai durabile elemente sunt cele simple. Simplitatea a fost mereu la moda si cu siguranta, va dainui secole de acum incolo. In momentul in care iti construiesti o casa si ajungi la amenajarea interiorului, daca vrei sa obtii doza totala de confort de care ai nevoie trebuie sa ai in vedere chiar acest cuvant: SIMPLU.

Sfaturi esentiale pentru o amenajare eficienta, eleganta si simpla

  1. Alege un stil al intregii case. O greseala uriasa facuta de proprietarii locuintelor este combinatia de stiluri, fara o regula bine stabilita. Evita sa ai un living in stil mediteranean, o bucatarie clasica si un dormitor futurist. Stabileste inca de la inceput un stil si respecta-l!
  2. Mizeaza intotdeauna pe accesorii cat mai putine si cat mai eficiente. O alta greseala facuta de multi oameni este supra aglomerarea cu accesorii. Bucataria prezinta cel mai mare risc in acest sens. In loc sa achizitionezi zeci de aparate, incearca sa gasesti unul multifunctional si cat se poate de elegant.
  3. Alege o combinatie de maxim 3 culori. Regula este simpla si cat se poate de clara. In nicio casa nu trebuie sa se gaseasca mai mult de 3 culori predominante.
  4. Vopseste-ti peretii in alb sau gri. Albul si griul sunt culori prietenoase, curate si foarte flexibile in ceea ce priveste amenajarea interioara.
  5. Asigura-te ca toate spatiile sunt bine aerisite. Traim intr-o perioada in care nu mai suntem nevoiti sa inghesuim mii de carti intr-un living, televizoare gigantice si alte aparate care sa ocupe tot spatiul. Astazi, avem la dispozitie posibilitatea de a amenaja spatii aerisite, asadar este bine sa profiti de aceasta posibilitate.
  6. Calitate, calitate, calitate! Orice ai cumpara pentru interiorul casei tale, asigura-te ca este de calitate. De la piesele de mobilier pana la electronice, toate trebuie sa aiba o calitate superioara, in asa fel incat sa reziste ani buni, chiar cateva zeci de ani.
  7. Asigura-te ca incaperile sunt luminoase. De cele mai multe ori, confortul dintr-o locuinta este direct proportional cu lumina naturala din aceasta. Din fericire, tehnologia a facut posibila existenta unor geamuri uriase, de care trebuie sa profiti din plin. Transforma-ti orice incapere intr-una plina de lumina, iar doza de confort de care te vei bucura va fi una multumitoare.

Nu ai nevoie de amenajari complexe si de solutii care mai de care mai scumpe. DAca mizezi pe simplitate vei reusi intotdeauna sa te bucuri de confort.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...