Scara interioara are un puternic impact stilistic asupra interiorului unei case, iar balustrada este unul dintre elementele sale principale. O balustrada joaca un dublu rol:

  • Protejeaza impotriva eventualelor accidente si asigura sprijin pentru urcare si coborare;
  • Are capacitatea de a imbunatati foarte mult aspectul interior al locuintei.

Ce trebuie sa fie avut in vedere la achizitia unei balustrade?

In primul rand, trebuie sa se aiba in vedere elementele practice ale acesteia. Exista cateva criterii care transforma balustrada intr-o solutie complet functionala.

In primul rand, trebuie sa se acorde o atentie sporita dimensiunilor. Inaltimea balustradei trebuie sa fie de minim 85 de centimetri, pentru a ii proteja atat pe adulti, cat si pentru copii, iar distanta pana la perete nu trebuie sa fie mai mica de 4 centimetri.

La montaj, trebuie sa se asigure faptul ca nu exista niciun risc de accidentare, asadar, este bine sa se masoare golurile pe care le lasa ( in asa fel incat sa nu incapa un copil prin ele ) si sa se finiseze fiecare detaliu.

Evident, daca toate elementele functionale sunt gandite cu atentie, trebuie sa se treaca la partea estetica. Aceasta poate avea o varietate uriasa, atat din punct de vedere al materialelor, cat si din punct de vedere al formelor si structurii.

Cate tipuri de balustrade exista?

Multe! Cele mai populare sunt, totusi, cele din lemn si cele din inox, deoarece au un cost relativ scazut, ofera confort si sunt rezistente in timp. Daca iti doresti ceva unic insa, poti opta pentru solutii personalizate sau pentru tot felul de combinatii intre materiale:

  • balustrade din inox si lemn. De regula, partea structurala este din inox, iar mana curenta este din lemn, asigurand un aspect deosebit si rezistenta.
  • Balustrade din inox, sticla si lemn. In ultimii ani, sticla securizata este din ce in ce mai folosita pentru constructia balustradelor. Aceasta are un aspect futurist si ofera o protectie foarte buna pentru cei mici.
  • Balustrade din fier forjat. Cei care isi doresc o amenajare clasica pot miza pentru balustradele din fier forjat. Se pot personaliza destul de usor si au un impact vizual impresionant. Costul lor este ceva mai mare, insa, data fiind manopera destul de greoaie.
  • Balustrade din PVC sau alte materiale. De-a lungul timpului s-au folosit o multime de materiale pentru crearea balustradelor, cel mai nou fiind PVC-ul, folosit adeseori pentru geamuri si usi.

Cu siguranta, alegerea balustradei este o misiune dificila, din multe puncte de vedere. Daca ai in vedere punctele cheie insa,rezultatele pot fi cu adevarat impresionante.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...