Confortul casnic este decis de o multime de lucruri, unele minore, altele greu de ignorat. Cu siguranta, unul dintre elementele care au multe de spus atunci cand vine vorba despre confort este modul in care sunt acoperite geamurile. De la perdele pana la draperii si storuri, exista o multime de solutii in acest sens.

Cele mai moderne solutii insa, sunt storurile. Fie ca vorbim despre storuri de interior sau exterioare, acestea sunt foarte eficiente si se remarca prin cateva caracteristici interesante:

  • Sunt opace. Pot fi genera un confot total dimineata, atunci cand iti doresti sa dormi ceva mai mult.
  • Sunt termoizolante. De asemenea, pot tine departe caldura si chiar pot ajuta la izolatia de pe timpul iernii.
  • Sunt foarte flexibile. Pot fi folosite atat pentru bucatarie, cat si pentru alte incaperi ale casei: in balcon, in living sau evident, in dormitor.

Cum se aleg cele mai bune storuri?

Pentru a obtine totul de la storuri, adica intimitate, confort termic si capacitatea de a controla lumina, este bine sa le cumperi tinand cont de cateva criterii:

  • Tipul de storuri. Poti opta pentru storuri venetiene, storuri romane sau rulouri. Cele venetiene sunt din lemn si de regula sunt exterioare, cele romane au pliuri si sunt usor de controlat, montat si demontat in timp ce rulourile sunt atractive pentru ferestrele care au putin spatiu deasupra.
  • Modul de utilizare. Daca iti doresti un stor pentru dormitor, vei dori o solutie care sa protejeze impotriva caldurii si care sa fie complet opaca. Daca iti doresti ceva pentru bucatarie, s-ar putea sa fie mult mai atractive storurile venetiene, realizate din aluminiu, care pot rezista fara probleme la murdarie si la umezeala.
  • Impactul estetic. Storurile pot fi si excelente elemente decorative, combinand rafinamentul cu autenticitatea. Poti miza pentru storuri moderne, realizate din aluminiu sau pvc, sau pentru variante clasice, din lemn.
  • Diversele accesorii cu care vin la pachet. Storurile moderne pun la dispozitie o serie de accesorii, cum ar fi elemente de securizare sau carlige de prindere.

Merita dotarea ferestrelor cu storuri?

Pe scurt, da! Chiar daca sunt ceva mai costisitoare decat perdelele, acestea reusesc sa fie foarte eficiente in indepartarea luminii si sa ofere confort termic. De asemenea, rezista mult pe termen lung, asadar, sunt foarte atractive.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...