Vom aborda astazi o problema destul de intalnita in baie. Este vorba de chitul de rosturi care, dupa cativa ani, ori nu mai este la fel de frumos ca la inceput, ori nu va mai convine culoarea si doriti sa dati un look fresh baii.

Multi dintre voi, cititori ai DesignBaie.ro se intreaba daca pot schimba chitul de rosturi existent fara sa afecteze faianta. Tot voi ati dori sa aflati cum se curata chitul vechi. Cei amatori de DIY vor sa stie cum se prepara si cum se aplica chitul de rosturi. Ei bine iata ca astazi va vom raspunde si de maine va puteti apuca de treaba.

Se poate schimba chitul de rosturi al unei bai chituite cu alta culoare ?

Da. Trebuie curatat cu atentie cel vechi, amorsate rosturile si aplicat un alt chit de rosturi, de preferat unul de calitate.

chit-de-rost-cesal-adrenco

Cum se curata chitul vechi?

Se curata cu multa atentie pentru a nu ciobi faianta. Pentru cei mai comozi exista si unelte speciale pentru astfel de operatiuni dar si cu varful cutitului functioneaza. Trebuie doar sa aveti un cutit bun. Si nu trebuie sa intrati in rostul de faianta sau gresie mai mult de 2 mm pentru ca e suficient.

Cum se aplica chitul ?

In articolele de pe site am prezentat tehnici destul de clare despre aplicare. O sinteza gasiti mai jos:

  • Va asigurati ca rosturile nu au impuritati. Aspiratorul poate fi solutia ideala.
  • Amorsati cu o pensula bine. Dupa o ora, o ora si jumatate  preparati chitul de rosturi. Nu il preparati pe tot. Puneti intai apa si apoi presarati usor chitul.
  • Dupa cateva minute amestecati bine si va puteti apuca de chituit baia.
  • Folositi o drisca de cauciuc pentru a apasa cat mai bine chitul in rosturi.
  • Cand faianta/gresia incepe sa se albeasca finisati suprafata cu un burete. Dupa o jumatate de ora stergeti bine cu carpe uscate
  • Eventual, daca doriti sa dureze mai mult noul chit, sau daca doriti sa il protejati de murdarie, va puteti procura un lac pentru chit de rosturi pe care il veti aplica cu o pensulica.

Asadar chitul de rosturi se poate curata si inlocui cu un altul fara probleme. Va trebuie doar vointa, rabdare si putina informare inainte.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...