Culoarea dormitorului poate sa aiba un impact incredibil de mare asupra fiecaruia dintre noi. Un dormitor cu pereti colorati corect poate sa iti ofere un boost de energie in fiecare dimineata si sa te relaxeze in fiecare seara, in timp ce o culoare aleasa gresit poate sa agite si sa nu fie tocmai placuta.

Una dintre cele mai populare culori pentru dormitoare este culoarea piersicii. Aceasta este folosita din cele mai vechi timpuri in societatea chineza, deoarece are semnificatii puternice in religia taoista.

Chinezii considera ca piersicul este nemuritor si ca tine departe spiritele rele. Toti ei considera ca floarea de piersic are o putere foarte mare de seductie. Din cauza acestor semnificatii, amenajarea dormitorului in culoarea piersicului trebuie sa tina cont de anumite criterii.

Cand poti sa iti amenajezi dormitorul in aceasta culoare?

Principala semnificatie a culorii este iubirea si atractia. Daca esti o persoana singura si doresti sa te casatoresti, o astfel de culoare este perfecta pentru tine. Daca, in schimb, ai pe tineva, este bine sa alegi o alta culoare, in conditiile in care energiile din jurul acestei culori atrag adulterul, in regulile feng shui. Evident, sunt doar reguli feng shui. Daca nu tii cont de ele, aceasta culoare poate sa fie excelenta in multe situatii.

Care sunt elementele care pot avea aceasta culoare?

In principiu, poti opta pentru culoarea piersicii atat atunci cand este vorba despre pereti, cat si atunci cand este vorba despre piese de mobilier sau asternuturi. Ceea ce trebuie sa retii este ca nu poti sa o folosesti peste tot. Trebuie sa ai tot timpul un contrast, asadar, daca ai asternuturi in aceasta culoare este bine ca peretii sa aiba o nuanta de gri, verde sau albastru.

Dat fiind faptul ca este o culoare calda si deschisa, poate sa fie ideala si pentru draperii, deoarece va transforma intreaga incapere intr-un spatiu luminos si interesant.

Nuanta de piersica este ideala pentru amenajarea soft, foarte delicata, insa cu toate acestea nu este o culoare 100% feminina. Poate fi folosita cu incredere si in incaperile in care stau doar baieti sau in camera copiilor. Fiind foarte calda, aceasta culoare permite relaxarea si confera o senzatie de calm.

Cu ce culori se poate combina culoarea piersicii?

In principiu, se poate combina cu mai toate culorile complementare, incepand cu albastrul si terminand cu verdele sau griul. Cu putina imaginatie, folosirea acestei culori poate sa aduca o multime de rezultate incredibile.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...