In cazul in care locuiesti la casa si dispui de o curte mica, va trebui acorzi o importanta la fel de mare in amenajarea spatiului exterior precum la alegerea finisajelor pentru interior. Pavalele ce formeaza aleile nu numai ca sunt esentiale intr-o gradina, dar au de asemenea potentialul de a oferi personalitate si de a intregi conturul proprietatii tale. Desigur, poti alege calea cea simpla si sa recurgi la clasicele pavele din beton, insa de ce sa nu optezi pentru ceva mai deosebit si inovativ?

Pavelele din beton sunt, cu certitudine, cea mai simpla alegere atunci cand vine vorba de aleile unei curti. Acestea se cumpara deja prefabricate, se gasesc intr-o multitudine de forme, rezista zeci de ani, se pot colora in masa in orice nuanta doresti, iar montarea lor este destul de facila si nu necesita prea mult timp. Nu in ultimul rand, pavelele din beton sunt si una dintre cele mai economice optiuni. Cu toate acestea, aspectul lor pare usor banal si invechit in comparatie cu noile optiuni de alei de curte.

Iata cateva alternative interesante de alei pentru curtea casei tale:

Dale din beton. Acestea reprezinta varianta moderna a pavelelor din beton. In mod evident, au aceleasi calitati ca „stramosii lor”, insa au un aspect mult mai atractiv si mai actual. Cei mai multi arhitecti recomanda cumparatorilor dalele rectangulare din beton, de dimensiuni mai mari, aplicate la circa 10 centimetri unele de celelalte in formarea aleii. In spatiul dintre dale se poate lasa vegetatia sa creasca in voie sau se poate turna pietris, in functie de ceea ce doreste proprietarul.

Pavele cu goluri, tip grilaj. Confectionate din metal sau din beton, aleile din grilaje se monteaza direct pe sol si nu pe un pat de nisip cum se monteaza dalele sau pavelele din beton. In acest mod, cresterea gazonului printre goluri este permisa, fapt extrem de important daca dispui de o curte mica, unde vrei sa ai parte de cat mai mult verde.

Dale din piatra naturala. O alegere mai deosebita si mult mai atractiva, dalele realizate din piatra de rau se potrivesc de minune in gradinile rustice sau in curtile cu case ce au fatada decorata cu un astfel de material. Pentru un aspect mai elegant si mai impozant, poti alege dale din marmura, acestea fiind totodata mult mai rezistente in timp.

Alei din lemn. Daca iti doresti un decor cat mai natural, alege atunci o alee din scanduri sau din placi de lemn masiv pe care sa le sectionezi in acelasi mod in care ai folosi dalele din beton sau din piatra. Pentru mai multa inovatie, poti folosi chiar sectiuni din trunchi de copac. Atentie, insa! Lemnul tinde sa fie mai sensibil la umezeala, asadar ai grija sa ii aplici, din cand in cand, tratamente specifice!

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...