Verdele este o culoare vie, interesanta, apropiata de natura si foarte optimista. Fara doar si poate, aceasta poate sa fie folosita pentru amenajarea incaperilor din casa ta, inclusiv atunci cand vine vorba despre amenajarea bucatariei. Optiunile pe care le ai din punct de vedere coloristic nu sunt nici pe de parte putine. Verdele poate sa aiba nuante incredibil de variate, incepand cu verele puternic si lucios si terminand cu cel fistic sau cel olive. Verdele mar este si el potrivit pentru o bucatarie moderna, in care spatiul este deosebit de important.

Idei de bucatarii verzi, cum sa le amenajezi?

Pentru un efect cat se poate de placut, nu trebuie sa optezi pentru o bucatarie complet verde, ci este bine sa mizezi pe combinatii cat mai placute de culori. Spre exemplu, un perete verde merita combinat cu mobilier de culoare crem, iar culoarea verde mar este perfecta pentru bucatariile in care predomina albul.

Printre combinatiile extrem de eficiente se mai numara si verde cu alb, verde cu gri sau verde cu maro. Este de preferat ca elementele predominante sau aiba o culoare neutra, cum ar fi gri, crem sau maro, iar elementele cheie ale bucatariei sa fie verzi.

Combinatiile pe care le poti face sunt nenumarate:

  • Scaune si mobilier verde, alaturi de pereti albi. Este o bucatarie curata, vioaie si foarte atractiva, care va incanta atat copiii, cat si adultii.
  • Un perete verde, combinat cu diverse alte elemente de aceeasi culoare e la piesele de mobilier. Intr-o bucatarie ingusta poti opa pentru un singur perete verde, lasandu-i pe ceilalti de culoare alba. Pentru a completa bucataria din punct de vedere coloristic, poti sa mai adaugi acelasi verde la usile de la dulapuri sau diverse alte elemente cheie ale incaperii.
  • O bucatarie retro prin mai multe nuante de verde. Daca vrei sa obtii o bucatarie cat mai retro, poti incerca sa o amenajezi cu mai multe nuante de verde. Nu exagera, insa! Doua sau trei nuante sunt suficiente pentru a obtine acea incapere perfecta de care ai nevoie.
  • Insertii de verde mar, care sa denote prospetimea. Verdele mar este extrem de apreciat pentru simplitatea lui si pentru prospetimea pe care o ofera din punct de vedere vizual. Acesta poate sa fie perfect pentru bucatariile de dimensiuni reduse, dar si pentru cele ceva mai mari.

In momentul in care amenajezi o bucatarie si mizezi pe verde, este bine sa te orientezi spre un verde profund, de culoare inchisa, daca bucataria este voluminoasa si spre un verde foarte deschis pentru bucatariile mici.

Verdele presupune mai multe nuante care pot fi combinate intre ele sau cu alte culori.
Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...