Chiar daca griul poate sa fie o culoare monotona, daca este aleasa cu atentie, poate sa dea un aer energic si sa fie foarte atractiva, mai ales cand este combinata cu accesorii in culori ce rup liniaritatea sau monotonia. Combinata cu nuantele potrivite, culoarea gri construieste acele bucatarii moderne pe care le putem descoperi in majoritea revistelor de design interior.

Daca iti doresti o bucatarie ideala din punct de vedere estetic, poti opta cu incredere pentru gri, atata vreme cat respecti o serie de reguli:

  • Gaseste combinatiile perfecte. Griul este o culoare neutra, asadar, este bine sa il combini cu nuante ceva mai puternice. Poti sa gasesti combinatii perfecte de gri cu rosu, cu verde sau cu galben, care sa scoata bucataria de sub umbrela monotoniei. Asta nu inseamna ca nu poti folosi griul cu ccrem, cu alb sau cu bej, insa in aceste conditii, este bine sa folosesti un gri lucios.
  • Alege cu atentie elementele gri. Aceasta culoare isi poate gasi locul in mai multe elemente. Cel mai bine este sa o folosesti pentru obiectele mari, cum ar fi piesele de mobilier sau peretii. Pentru pereti, poti opta penru un gri piatra sau chiar pentru faianta de acesta culoare. Piesele de mobilier pot sa fie colorate intr-un gri pal, deoarece este o nuanta care da impresia de spatiu.
  • Foloseste mai multe nuante de gri. Ai la dispozitie una dintre putinele culori care iti permit sa te joci cu nuantele si sa le folosesti intr-o combinatie variata. Pleaca de la griul inchis folosit pentru profunzime si continua cu griul lucios si cu griul pal. Bucataria ta va avea, fara doar si poate, un aspect cat se poate de atractiv.

Care sunt principalele motive pentru care ai alege o bucatarie gri?

Un prim motiv este eleganta atemporala pe care i-o confera bucatariei tale. Practic, o bucatarie gri va fi la moda si astazi si peste o zi si peste un an si peste zece, spre deosebire de alte culori, care nu ofera aceeasi flexibilitate..

Cel de-al doilea motiv este diversitatea de culori cu care poate sa fie combinata. Cea mai populara combinatie mizeaza pe simplitate: gri cu alb. Exista, insa, zeci de alte variante, care mai de care mai interesante.

Griul este o culoare care pare naturala, asadar, da impresia de curatenie si in acelasi timp ofera confort psihic celor care isi petrec timpul in bucatarie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...