De cele mai multe ori, balcoanele apartamentelor sunt transformate in spatii pentru depozitarea iverselor obiecte de care nu mai avem nevoie, ajungand foarte dezordonate si neplacute din punct de vedere estetic. Nu trebuie sa iti lasi balconul prada neglijentei, in conditiile in care acest spatiu, oricat de mic, se poate transforma intr-un spatiu de relaxare sau intr-unul foarte practic. Daca mizezi pe ideea unui balcon practic, poti lua in considerare mobilarea sa cu rafturi sau cu dulapuri la comanda, care sa iti ofere o solutie de organizare cat ai atractiva. Este adevarat ca nu iti permiti un dulap foarte voluminos, insa nici nu ai nevoie, atata vreme cat il alegi cu atentie.

Idei de dulapuri pentru balcon

Exista o serie de reguli pe care dulapurile de pe balcon trebuie sa le respecte:

  • Acestea se amplaseaza, de regula, pe cele doua laturi ale balconului, in asa fel incat sa se incadreze cat mai bine in spatiul ingust;
  • Trebuie sa fie realizate din materiale de cea mai buna calitate. In general, balconul este supus la temperaturi extreme, ceea ce poate sa solicite foarte mult dulapul. Se poate miza pe PAL sau pe MDF, deoarece rezista la caldura si la umiditate foarte bine.
  • Trebuie sa fie cat mai inguste, in asa fel incat sa se incadreze in spatiile laterale ale balconului si cat mai mici, pentru a lasa spatiu utilizatorilor.

Poti miza pe foarte multe culori, iar balconul se poate transforma in spatiul tau de relaxare. Spre exemplu, poti alege culori neutre, pe care sa le imbogatesti prin foarte multe flori la ghiveci sau poti alege culori puternice, cum ar fi rosul, care sa inveseleasca intregul spatiu.

Sub canapea este indicat sa fie spatiu de depozitare, intocmai ca la un coltar de bucatarie.

In ceea ce priveste materialele folosite, poti opta pentru PAL si MDF, insa poti sa te si joci cu ale solutii. Spre exemplu, combinatiile de lemn si sticla sunt perfecte, iar daca iti doresti un balcon elegant si modern, o oglinda poate sa fie ideala pentru a-ti indeplini dorinta.

Dulapurile de pe balcon pot fi locuri ideale pentru depozitarea muraturilor si a conservelor pentru iarna, pentru depozitarea sculelor, dar si pentru diverse accesorii si decoratiuni, gandite special pentru o estetica placuta. Balcoanele moderne au devenit si spatii de relaxare ori camera (de obicei birou de lucru).

Daca mizezi pentru amenajarea balconului drept spatiu de relaxare, poti sa il dotezi si cu o masuta de cafea si doua scaune, in asa fel incat fiecare dimineata sa poata fi savurata in aer liber.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...