Adolescenta este una dintre cele mai interesante si frumoase perioade din viata unui copil. Daca vorbim din perspectiva parintilor, poate sa fie o perioada destul de stresanta. Orice adolescent isi doreste un spatiu doar al lui, in care sa se regaseasca si in care sa isi contureze cat mai bine personalitatea. Acest spatiu este, evident, camera personala.

Chiar daca parintii iau decizia de amenajare, este bine sa il consulte si pe baiat in momentul in care iau o hotarare.In general in camerele baietilor predomina culorile mai inchise, dar sunt potrivite si cele mai vii si pline de viata, postere cu muzica sau sport, articoel sportive, chitara sau alte instrumente.

Foarte important este ca spatiul destinat studiului sa aiba parte de lumina naturala, biroul sa aiba suficient spatiu, iar scaunul sa asihure o pozitie comoda si corecta pentru coloana vertebrala.

Ce nu trebuie sa lipseasca din camera unui adolescent?

Orice astfel de camera trebuie sa aiba:

  • zona de odihna (pat, canapea)
  • zona de studiu (birou, biblioteca)
  • zona de depozitare (haine, articole sportive)
  • zona de relaxae (scaun gaming, televizor)

Exista cateva elemente care pot transforma camera unui adolescent baiat intr-una deosebita:

  • Patul etajat. Foarte multi tineri prefera sa doarma sus. Chiar daca in camera locuieste o singura persoana, poate sa se bucure de un pat etajat, sub care sa exite un birou, spre exemplu. In felul acesta, cele mai imporante elemente din viata adolescentului, computerul si patul, vor fi unul langa altul si vor putea fi accesate cu cea mai mare usurinta.
  • Biroul. Biroul este o piesa esentiala in camera unui adolescent. Acesta este folosit ori de cate ori este folosit computerul ( adica in majoritatea timpului ) si este folosit pentru lectiile de la scoala. La constructia biroului, cel care trebuie sa ia decizia privind compartimentarile si forma este chiar beneficiarul.
  • Dulapul. Spatiile de depozitare sunt, de asemenea, foarte importante. Un adolescent incepe sa aiba o adevarata colectie de haine si sa stranga din ce in ce mai multe lucruri, asadar, are nevoie de un dulap incapator si de cat mai multe sertare in care sa isi tina cartile, hainele si obiectele la care tine.

Stilul si culorile dintr-o camera de adolescent

Culorile vii sunt cele mai potrivite. Este bine sa se mizeze pentru albastru, verde sau chiar si pentru diverse nuante de gri. Sunt de evitat culorile foarte calde, cum ar fi rosul, pentru ca nu sunt atat de potrivite pentru baieti.

Stilul poate sa fie unul minimalist, deoarece orice baiat apreciaza acest lucru. Acesta poate sa fie imbogatit cu o multime de elemente colorate si chiar cu desene interesante pe pereti. Rezultatele pot fi cu adevarat impresionante.

Pentru evitarea monotoniei, camera copilului poate sa dispuna si de o tabla magnetica in care sa isi noteze ideile, un mini cos de baschet in care sa isi descarce eventualele frustrari si cat mai multe lumini.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...