Camera de zi este incaperea in care multi dintre noi isi gasesc linistea si fac activitatile relaxante din timpul zilei. Aici se ia masa in familie, aici se urmaresc filmele preferate s aici se citeste. Este indicat, asadar, ca incaperea sa fie una cat se poate de frumos amenajata si sa controbuie la senzatia de confort si relaxare. Atunci cand vine vorba despre amenajarea camerei de zi, ideile sunt nenumarate. Se pot alege idei de livinguri moderne, cu design minimalist, idei de livinguri clasice sau variante rustice, cat se poate de interesante. Presupunand ca iti doresti un living modern, iata cateva idei si sfaturi.

Simplitatea defineste, de cele mai multe ori, camera de zi moderna

Detalii cat mai simple, linii drepte care sa defineasca elemente geometrice de baza si un numar redus de culori, toate sunt detaliile care pot defini livingul modern. Se pot alege una, doua sau maxim 3 culori care sa poata defini incaperea si se pote miza pe materiale deosebite, folosite adeseori intr-o incapere de acest fel:

  • Lemnul. Este un material care, atunci cand este prelucrat bine, poate sa ofere senzatia de modern, insa duce cu gandul si catre stilul rustic.
  • Piatra. Este, de asemenea, o solutie excelenta mai ales atunci cand vine vorba despre placarea peretilor.
  • Rigipsul. Usor de pus in opera, rigipsul este din ce in ce mai popular datorita flexibilitatii sale. Poate sa defineasca foarte bine o camera de zi moderna si se poate transforma cu usurinta in pereti falsi sau in scafe montate pe tavan, care dispun de diverse lumini ambientale.

Greseli frecvente

Daca nu vrei sa obtii cu totul si cu totul altceva, este bine sa elimini anumite greseli.

Incearca sa nu mizeci pe foarte multe decoratiuni. Nu pot lipsi niste decoratiuni frumoase, insa foarte multi oameni incarca incaperea cu zeci de bibelouri si elemente decorative, ceea ce poate crea o atmosfera apasatoare.

De asemenea, piesele de mobilier trebuie sa fie cat mai minimaliste. A trecut de multa vreme perioada in care biblioteca era o masa uriasa de lemn. Astazi, este bine sa mizezi mai degraba pe niste rafturi frumoase prinse direct in pereti sau pe o biblioteca inedita, care are o forma ce iese din zona de confort oferita de bibliotecile clasice.

Daca esti in lipsa de idei, internetul este plin de poze si sfaturi in acest sens.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...