Livingul este spatiul de relaxare al intregii familii, asadar trebuie sa fie cat mai confortabil. In momentul amenajarii acestei incaperi, o intrebare apare pe buzele tuturor celor nehotarati: gresie sau parchet? Ambele variante au atat avantaje, cat si dezavantaje, asadar, vom incerca sa le descoperim.

Parchetul in living

Parchetul este un tip de pardoseala interesant, care se remarca printr-un aspect placut si in acelasi timp prin diversitate si confort. Cei care opteaza pentru parchet pot alege intre parchet clasic si parchet laminat si au mai multe optiuni in ceea ce priveste culorile. Astfel, se poate opta pentru parchet gri, parchet maro deschis, maro inchis sau chiar alb. Foarte popular, cu un aspect natural, este parchetul de culoarea stejar. Printre calitatile cu care se lauda parchetul le putem evidentia pe urmatoarele:

  • Este un material foarte confortabil in momentul in care este folosit;
  • Daca este laminat, se curata foarte usor;
  • Poate oferi un confort termic sporit;
  • Arata foarte bine, oferind o combinatie perfecta de estetica alaturi de mobila si accesorii.

Din pacate, parchetul are si neajunsul de a nu fi extrem de rezistent si de a putea fi zgariat cu usurinta, daca nu se exploateaza cu atentie. In casele cu copii, spre exemplu, sansele ca parchetul sa scape nevatamat sunt minime.

Gresia in living

Gresia este un material rezistent si foarte interesant, care poate sa fie folosit la randul sau in living. Aceasta are o multime de variante de culori, putand sa aiba atat maroul deschis si inchis al parchetului, cat si culori inedite, cum ar fi rosul si verdele si de asemenea, este etrem de rezistenta. Gresia este usor de intretinut, poate sa reziste foarte mult timp fara a avea probleme cu zgarieturile si cu pierderea esteticii si este perfecta pentru o izolatie ct mai buna. Din pacate, este rece la atingere, ceea ce inseamna ca pentru un confort cat mai bun trebuie sa fie acoperita cu un covor sau trebuie sa fie dotata cu incalzire prin pardoseala.

In concluzie, pentru living este mult mai interesant parchetul, deoarece poate sa ofere confort fizic foarte bun. Chiar daca nu este atat de rezistent ca si gresia, este o solutie moderna, care poate sa ofere acel aspect minimalist si placut si care te va ajuta sa te bucuri de fiecare moment petrecut in living.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...