Bucataria este spatiul in care alimentele se transforma in preparate delicioase si pentru foarte multi dintre noi, este spatiul de relaxare, in care ne petrecem acele momente in care suntem singuri, cu gandurile noastre. Amenajarea acestei incaperi trebuie sa fie perfecta, pentru a putea oferi atat eficienta, cat si un confort psihic sporit.

Majoritatea oamenilor opteaza pentru bucatarii simple, combinand cu succes culori precum alb, crem sau maro. Cei mai curajosi insa, opteaza pentru rosu. O bucatarie rosie cu alb, cu crem, cu gri sau chiar cu culori mult mai patrunzatoare, cum ar fi negrul, poate sa fie extrem de reusita, atata vreme cat nu se exagereaza.

De ce bucatarie rosie?

Rosul este culoarea care simbolizeaza caldura, foc, entuziasm si pasiune. De asemenea, este o culoare agresiva, motiv pentru care trebuie ca amenajarea sa fie cat mai echilibrata. Ceea ce este atractiv la rosu este faptul ca ajuta oamenii sa ia decizii foarte rapid, capteaza atentia si creste optimismul.

De asemenea, rosul este una dintre culorile care stimuleaza apetitul, motiv pentru care este folosit adeseori in restaurante si evident, este potrivit pentru bucatarie.

Reguli de folosire a rosului in bucatarie !

Rosul pur este deosebit de puternic, motiv pentru care este mult mai indicat sa fie folosit un rosu burgund. Pentru ca vorbim despre zona bucatariei, unde exista riscuri destul de mari de aparitie a murdariei si a grasimii, un rosu lucios pare a fi alegerea cu adevarat inteleapta, in conditiile in care se curata foarte usor. Cu toate astea, rosul mat nu este de neglijat, existand o multime de bucatarii cu adevarat reusite, mobilate cu mobilier din lemn rosu.

Pentru a evita o amenajare exagerata este bine sa se urmeze urmatoarele reguli:

  • Sa nu se foloseasca rosul drept culoare majoritara. O bucatarie rosie in proportie de peste 80% poate sa fie complesitoare. Procentul potrivit de rosu este de maxim 30-40%;
  • Sa nu se combine cu alta culoare foarte puternica si obligatoriu, sa se aleaga doar culori reci in combinatie. O bucatarie rosie, combinata cu portocaliu, poate sa devina extrem de obositoare.
  • Sa se aleaga cu atentie elementele rosii. Acesta pot fi doar niste accesorii sau electrocasnice, pot fi piesele de mobilier sau poate sa fie un perete ( de regula cel din spatele mobilierului).

Daca sunt amenajate cu atentie, bucatariile rosii pot fi, fara doar si poate, spatii extrem de interesante si de reusite 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...