Dormitorul este spatiul care, pentru fiecare dintre noi, are un scop principal: odihna. Chiar daca majoritatea oamenilor fac si alte lucruri in dormitor, cum ar fi urmaritul emisiunilor TV si a filmelor, sau chiar mancatul, pentru a obtine eficienta maxima din partea acestei incaperi, trebuie sa fie asociata doar cu ideea de somn.

Eficienta dormitorului este data si de amenajarile interioare, care trebuie sa fie gandite cat mai placut, din punct de vedere al culorilor, al mobilierului si al formelor. O solutie inedita pentru imbogatirea estetica a dormitorului este tavanul din rigips. Un tavan luminos, cu o forma atractiva, reuseste sa joate atat un rol estetic, cat si un rol functional si sa genereze un plus de gonfort. Dat fiind faptul ca rigipsul este ieftin, rezistent in timp si foarte usor de instalat si de manipulat, o astfel de solutie poate sa vina rapid in intampinarea nevoilor pe care le ai.

Ce tipuri de tavan din rigips poti monta in dormitor?

Optiunile sunt nelimitate, insa in ultimii ani sunt foarte populare urmatoarele variante:

  • Un tavan cu forme geometrice minimaliste. Este o solutie din ce in ce mai adoptata si moderna, care potate sa contribuie la amenajarea moderna a dormitorului. De regula, se mizeaza pe culori sterse, cum ar fi albul, griul sau cremul si se aleg niste lumini fade pozitionate in spatele tavanului din rigips, care sporesc gradul de confort.
  • Un tavan fals montat deasupra patului, de forma rotunda. Este o alta solutie foarte interesanta care poate avea atat rol functional, cat si rol estetic. Daca spoturile din tavan reusesc sa lumineze corect patul, acestea pot fi folosite pe post de veioza si te pot insoti ori de cate ori vrei sa citesti un capitol inainte de somn.
  • Un tavan fals format din mai multe straturi in relief. Optiunile sunt cu adevarat nelimitate. Tavanul de rigips poate sa fie montat in functie de inspiratie si poate avea mai multe straturi, ceea ce ii ofera o estetica extrem de atractiva.

De asemenea, tavanul fals din dormitor poate sa aiba forme neregulate sau pur si simplu sa fie rodul imaginatiei. Partea buna este ca rigipsul poate sa fie prelucrat in orice forma si poate sa fie colorat in orice culoare, asadar, daca ai o idee, cu siguranta o poti pune in practica, provocarea fiind aceea de a nu exagera cu mult prea multe detalii, care pot sa devina obositoare.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...