In mod normal, cea mai simpla solutie pentru finisarea peretilor din bucatarie este clasica faianta. Optiunile sunt nelimitate in ceea ce priveste placile de faianta, iar avantajele sale sunt de necontestat. Totusi, cei care doresc sa iasa in evidenta au si alte optiuni, cum ar fi sticla decorativa. In ultimii ani, acesta sticla obtinuta prin imprimare, a reusit sa castige din ce in ce mai mult teren pentru ca reuseste sa ofere o serie de avantaje in plus fata de faianta.

  • Ofera posibilitatea unei bucatarii multicolore, imbogatita cu imagini foarte interesante, cum ar fi imaginile cu fructe si legume sau, pentru cei mai curajosi imagini fanteziste sau chiar imagini 3D. Chiar daca si gresia are posibilitatea de a afisa imagini, acestea nu sunt atat de clare cum sunt cele de pe sticla imprimata.
  • Asigura un efect luminos, deosebit de placut. Suprafata uniforma si lucioasa a sticlei reuseste sa reflecte lumina si sa ofere o doza in plus de eleganta.
  • Intretinerea este foarte usoara. Sticla decorativa se intretine cu usurinta. Suprafata sa este perfect neteda si dura, asadar, nu va permite bacteriilor si altor elemente precum mucegaiul sa se adaposteasca. In felul acesta, doza de curatenie din bucatarie va fi una mult mai mare decat in cazul bucatariilor placate cu gresie.
  • Montajul este rapid. Spre deosebire de faianta, care se monteaza chiar si in cateva zile, in urma unui proces migalos, sticla decorativa se monteaza foarte repede. Din acest motiv, costurile pentru mana de lucru sunt mai mici iar disconfortul este si el unul mult mai scurt.

Ce tip de sticla poate sa fie folosita pentru amenajarea bucatariilor?

Detalii gasiti si pe acest site http://matex.ro/produse/sticla-decorativa-bucatarie.html

Este bine sa se foloseasca o sticla securizata, care poate sa reziste la socuri mecanice. De asemenea, este important sa fie o sticla termorezistenta, mai ales daca se foloseste o plita cu gaz. Aceasta este ceva mai costisitoare, insa face fata foarte bine flacarilor. In ceea ce priveste culoarea si modelul, acestea trebuie sa fie alese in functie de preferinte, dar si in functie de modul in care este amenajata bucataria.

In principiu, sticla decorativa este destinata bucatariilor simple, care au nevoie e o pata de culoare. Asta nu inseamna ca nu se poate alege o sticla simpla, in doar doua culori, daca bucataria are deja personalitate puternica si dispune de mai multe culori.

Chiar daca optiunile sunt nelimitate, este bine sa nu se exagereze cu culorile. Cele mai apreciate sticle decorative sunt cele care au maxim 3-5 culori.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...