Desi are o aparenta fragila, sticla este folosita din ce in ce mai des in amenajarile interioare, in principiu din baie si din bucatarie. Aceasta poate sa inlocuiasca cu succes faianta si chiar sa se transforme intr-un perete despartitor intre bucatarie si living, care sa ofere senzatia de spatiu, fara a aduce riscul de miros de mancare in camera de zi.

Cum se poate folosi sticla securizata in bucatarie?

Exista o multime de solutii si de moduri in care aceasta isi gaseste utilitatea:

  • Poate fi folosita in locul faiantei / gresiei. Avantajele sunt majore, in conditiile in care nu are rosturi, asadar, curatarea sa se face mai usor. De asemenea, optiunile estetice sunt mult mai mari.
  • Poate sa fie folosita pe post de perete despartitor intre locul de gatit si locul de luat masa.
  • Poate sa fie folosita pentru placarea pieselor de mobilier, protejandu-le in acest fel de umezeala generata de sesiunile de gatit.

Care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale sticlei in bucatarie?

Incepem cu avantajele, care sunt destul de convingatoare:

  • Posibilitatea de a compartimenta spatiul fara a-l micsora. Peretele despartitor dintre living si bucatarie poate sa fie din sticla, ceea ce inseamna o compartimentare eficienta si pastrarea senzatiei de spatiu.
  • Posibilitatea de a beneficia de o estetica placuta. Sticla este extrem de flexibila atunci cand vine vorba despre design. Aceasta poate sa fie printata in foarte multe culori si poate sa dea o doza uriasa de personalitate incaperii pe care o amenajezi
  • O curatare mai usoara, daca inlocuieste faianta. Daca se opteaza pentru sticla in detrimentul faiantei, se poate obtine o curatire mult mai rapida si mai usoara, deoarece lipsesc rosturile, deci nu exista spatii unde praful si microbii sa se poata ascunde.
  • Posibilitatea de a combina sticla cu alte materiale. Sticla este un material flexibil, care poate sa fie combinat cu aproape orice alt material folosit in amenajarile interioare. Poate sa fie combinata cu piatra, lemn, caramida, plastic sau orice alt material care ii da viata bucatariei tale.

Vezi o gama larga de sticla printata pe http://www.placaristicla.ro/sticla-printata/

Desi nu sunt foarte mari, exista si dezavantaje ale folosirii sticlei in bucatarie

  • Daca este folosita pe post de perete despartitor, poate sa fie dificil de curatat. Este, intr-adevar, mai usor de curatat daca inlocuieste faianta, insa daca inlocuieste un perete, timpul pentru curatenie poate sa creasca simtitor.
  • Nu este o solutie tocmai ieftina. Cu siguranta, peretii despartitori din sticla sunt mai costisitori decat cei normali, asadar, daca doresti o astfel de solutie trebuie sa te astepti la investitii.
Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...