Cu mult timp in urma, oamenii au inventat holul ca o modalitate inteligenta de a ajunge dintr-o parte a casei in alta, fara a fi nevoie sa trecem prin fiecare camera. Holurile sunt, cu siguranta, utile, dar de cele mai multe ori nu sunt deosebit de interesante; sunt doar niste spatii lungi, inguste, fara ferestre, in mijlocul unei locuinte. In plus, pot fi dificil de amenajat, deoarece in majoritatea cazurilor dispun de un spatiu mic.

Iata cateva sfaturi utile de amenajare a unui hol de apartament in bloc:

Majoritatea holurilor de apartament sunt mici, asadar decorarea lor pare a fi o adevarata provocare. Cu toate acestea, cu putina creativitate, poti realiza designuri foarte placute.

Opteaza pentru piese de mobilier stramte si inchise – cuier, pantofar, suport de umbrele. Astfel, hainele si pantofii vor fi bine ordonati in mobilier si nu vor aglomera vizual incaperea.

Pune o pictura interesanta in capatul holului pentru a crea un punct focal. De asemenea, pe zidul opus pantofarului, amplaseaza cateva polite pe care sa asezi obiecte decorative, carti, tablouri si fotografii cu cei dragi.

Ar fi util ca in holul din apartament sa ai si doua scaune sau o bancuta de folosit atunci cand te incalti. Pentru un plus de confort si de culoare, pune pe scaune cateva perne decorative.

Un alt obiect util intr-un hol de apartament si extrem de benefic pentru decor este oglinda. Cu totii ne dorim sa aruncam o ultima privire in oglinda inainte de a iesi din casa. Ei bine, oglinda face mai mult decat atat. Aceasta ofera senzatia de incapere mai spatioasa si mai luminoasa. In plus, oglinda poate tine si loc de fereastra in ceea ce priveste iluminarea, mai ales daca pui in fata ei o lumanare sau o lampa.

Printre obiectele de mobilier pe care sa le pui in hol s-ar putea numara si o masuta. Asezata langa intrare, aceasta iti ofera posibilitatea de a depozita fel si fel de decoratiuni, cheile de la apartament si chiar niste ghivece cu flori.

In ceea ce priveste culoarea peretilor din hol, evident ca trebuie sa optezi pentru ceva care sa se potriveasca cu nuantele din restul casei. Incaperile dintr-o locuinta trebuie sa fie in deplina armonia din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere cromatic. Alege insa nuante deschise, preferabil alb, pentru a crea efectul de hol spatios.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...