Constructia unui gard este foarte importanta in orice gospodarie, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sigurantei. Exista o multime de variante de garduri, incepand cu cele clasice, din lemn si terminand cu variantele moderne din PVC, beton sau piatra. Pentru o estetica deosebita, foarte multi oameni opteaza pentru gardurile rustice din lemn. Avantajele acestora sunt foarte bine conturate:

  • Lemnul este un material care se prelucreaza foarte usor si este obtinut cu usurinta.
  • Daca este bine tratat acesta poate sa reziste fara niciun fel de probleme zeci de ani.
  • Arata foarte bine. Poate sa fie combinat cu orice tip de amenajari interioare si ofera un aspect ce denota calitatea.

Evident, un astfel de gard are si mici dezavantaje, cum ar fi faptul ca trebuie sa fie tratat anual impotriva carilor si umezelii, insa avantajele inclina foarte mult balanta spre o achizitie.

Care sunt cele mai interesante modele de gard de lemn?

Diversitatea de modele este una uriasa. Este adevarat ca multi dintre noi avem in minte gardurile de la bunici, realizate din scanduri si nuiele, insa nu orice gard rustic trebuie sa aiba un aspect inegal si neingrijit. Se poate opta pentru scanduri taiate perfecrt, care sa creeze un gard uniform si placut, se pot alege scanduri colorate, care sa ofere un design vioi si optimist sau se pot alege tot felul de combinatii intre lemn si piatra sau chiar lemn si beton.

Care sunt cele mai importante sfaturi pentru instalarea unui gard de lemn?

Exista cateva sfaturi de o importanta foarte mare. Spre exemplu, inainte de instalarea unui gard de lemn este bine ca acesta sa se vopseasca si sa se trateze cu diverse substante. IN caz contrar, acesta nu va rezista foarte mult timp. Este mult mai bine sa nu se lucreze in lumina directa a soarelui, deoarece vopseaua se va usca foarte bine iar nici doza de confort a celui ce vopseste.

Chiar daca vopsirea gardului nu este o munca foarte atractiva, este bine ca acest proces sa fie facut o data pe an, pentru o protectie cat mai buna a gardului.

La constructia acestui gard trebuie sa se foloseasca un lemn cat mai rezistent si sa se evite produsele total transparente, deoarece acestea nu vor face fata radiatiilor UV.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...