Confortul dintr-o incapere este dat, de cele mai multe ori, de micile detalii care ii pot imbunatati aspectul vizual. In living, spre exemplu, piesele de mobilier de buna calitate trebuie sa fie insotite de accesorii cat mai inedite pentru a asigura acel mediu pe care si-l doreste fiecare. Unul dintre accesorii este lustra. Cu o varietate extrem de mare de modele, lustrele reprezinta una dintre cele mai atractive optiuni pentru personalizarea livingului. Problema apare in momentul in care trebuie sa fie ales modelul cel mai potrivit.

Care sunt criteriile de selectie a unui astfel de produs?

  1. Tipul de lustra. Se poate alege intre foarte multe tipuri, incepand cu cele clasice, cu 2 sau 3 brate si continuand cu cele de tip pendul. De asemenea, exista candelabre tambur, foarte interesante, candelabre de tip lumanare sau variante minimaliste.
  2. Dimensiunile. Trebuie sa fie evitata achizitia unei lustre de dimensiuni foarte mari intr-un living micut.  De asemenea, trebuie sa se tina cont si de inaltimea camerei. Conform specialistilor, distanta de la cea mai de jos parte a lustrei pana la prima piesa de mobilier trebuie sa fie de minim 80 de centimetri. Astfel, daca ai pus ochii pe o lustra foarte mare, ar trebui sa regandesti strategia de accesorizare a livingului.
  3. Materialul folosit. Varietatea de materiale este impresionanta. Se pot alege lustre metalice, din plastic dur, din materiale ceramice sau chiar din lemn. In principiu, materialul este ales in functie de preferintele fiecaruia, insa este bine sa se tina cont si de criterii precum rezistenta sau modul de exploatare.
  4. Gradul de luminozitate oferit. Scopul dedicat al lustrei este acela de a oferi lumina. Tocmai de aceea, trebuie sa se tina cont de numarul de becuri pe care le permite si de cantitatea de lumina pe care o poate oferi. De cele mai multe ori, o lustra poate sa ofere suficienta lumina pentru intregul living, insa exista si situatii in care este nevoie de mai multe surse de iluminare.

In cazul in care livingul tau este prea mare, sursele alternative de lumina, care insotesc lustrele, trebuie sa fie sub forma de veioze sau de spoturi. In felul acesta se poate crea un echilibru cat se poate de placut si se obtine o estetica perfecta. De asemenea, alegerea lustrei trebuie sa tina cont si de piesele de mobilier din living.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...