Tapetul este din ce in ce mai popular in randul celor care isi amenajeaza locuintele, iar motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Este deosebit de ofertant atunci cand vine vorba despre modele. Exista sute de mii de variante si de culori,ceea ce permite o personalizare perfecta a locuintei.
  • Poate sa fie montat cu foarte mare usurinta si tot cu aceeasi usurinta poate sa fie demontat.
  • Este mai ieftin decat alte solutii prin care se pot stiliza peretii.

Cu toate acestea, decizia de a pune tapet in locuinta, mai ales atunci cand vine vorba despre living, poate sa nu fie tocmai usoara.

Cate tipuri de tapet exista?

Exista mai multe tipuri de tapet, in functie de materialele din care este construit.

Tapetul din hartie este cel mai acceptabil din punct de vedere al costurilor si vine la pachet cu o varietate uriasa de modele. Este cel mai folosit tapet si poate sa fie lavabil sau semilavabil. Un astfel de tapet este perfect pentru living, mai ales daca spatiul este unul uscat si luminos. Din pacate, nu este indicat in bai sau in bucatarii.

Tapetul de vinil este cea de-a doua varianta si se remarca printr-un pret mic si o durata de viata mai lunga. Este si ceva mai costisitor, insa pentru living merita investitia.

Un alt treilea tip de tapet este cel din fibre naturale. Este foarte rezistent si arata excelent, insa se deterioreaza in contact cu vaporii de apa, asadar, la fel ca si in cazul tapetului din hartie nu poate sa fie montat in baie sau in bucatarie.

Pentru cei foarte pretentiosi exista inclusiv tapet de matase, insa este destinat locuintelor de lux si este extrem de pretentios. Totusi, este foarte potrivit pentru un living.

Alegerea corecta a tapetului pentru living

In living, aproape orice tip de tapet este potrivit. In functie de preferinte si in functie de alte criterii, precum rezistenta, se poate alege unul dintre materialele de mai sus. Partea grea vine in momentul in care trebuie ales modelul. Exista atat de multe modele florale, simple, geometrica sau chiar variante 3D, incat decizia poate sa fie una extrem de dificila.

Daca se doreste un living clasic, se poate miza pe un tapet floral, insa nu in foarte multe culori. Daca se mizeaza pe un tapet minimalist, formele geometrice simple si culorile foarte simple sunt cele mai potrivite.

Odata ales modelul, tot ceea ce mai trebuie facut este montarea, care poate sa este foarte simpla, dar trebuie facuta cu mare atentie.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...