Cele mai relaxante lucruri pentru ochii nostri sunt probabil flacarile unui foc de tabara si apa care curge domol in cascade si iazuri. Ambele activitati pot fi niste metode grozave de combatere a stresului si de eliminare a energiilor negative.

Doresti sa-ti amenajezi un iaz de gradina in spatele casei tale? In randurile de mai jos vei gasi cateva idei utile.

Desi pare complicata, constructia unui iaz de gradina este, de fapt, destul de facila, nefiind nevoie decat de putina imaginatie, bunavointa si de un gram de efort fizic. De ce sa nu iti construiesti un iaz decorativ chiar in curtea casei tale pentru a te bucura de un ecosistem natural uimitor?

Asadar, pentru constructia unui iaz de gradina ai nevoie de cativa bani, de efort fizic si de putin timp. Ceea ce vei obtine la final, cu siguranta, te va multumi pe deplin!

Atunci cand alegi dimensiunea iazului trebuie sa tii cont, inainte de toate, de marimea gradinii de care dispui. Cele mai populare forme de iazuri sunt cele circulare dispuse intr-o rama patrata sau modelele atipice, care sa se apropie cat mai mult de aspectul iazurilor naturale. Totodata, materialele cel mai frecvent utilizate in constructia iazurilor decorative sunt piatra de rau, argila (pentru izolare), folia de polietilena, folia din PVC si membrana de butil.

In functie de spatiul de care dispui trebuie sa stabilesti si care va fi locatia in care vei amenaja iazul. Cu toate acestea, recomandat ar fi sa alegi un loc cat mai insorit, pentru ca plantele din decorul sau sa se poata dezvolta in voie.

Incearca pe cat posibil sa nu plasezi iazul aproape de copacii mari sau de arbustii decorativi inalti din curte. Desigur, frunzele copacilor care cad pe iaz, in zilele tomnatice, pot crea o imagine romantica, insa atunci cand vor putrezi in apa iazului, ii vor modifica ecosistemul cu care acesta era obisnuit.

Informandu-te cat mai mult despre acest subiect si cu putina indemanare, nu ai cum sa nu reusesti sa iti construiesti iazul decorativ la care visezi pentru gradina casei tale. Ideal ar fi sa nu te complici cu forme prea dificile sau cu elemente prea pretentioase si sofisticate.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...